Huomenna on vuosi siitä, kun Aarnila avasi ovensa Aulangontiellä. Maanantaina 4.12.2017 ensimmäiset lapset saapuivat uusiin tiloihin fysioterapiakäynnille. Aika on kulunut nopeasti, mutta paljon on myös ehtinyt tapahtua.

Vuosi on sisältynyt niin opiskelijaohjausta, kursseille osallistumista ja vastaanottotilojen laittoa kuin valmistumisenkin. Maaliskuussa sain päätökseen yli vuoden jatkuneen opintokokonaisuuden ja valmistuin lasten tunnetaito-ohjaajaksi. Kaikki käymäni lyhyemmätkin kurssimuotoiset koulutukset ovat tukeneet ammatillista osaamistani ja vahvistaneet myös jo käytössäni olleita toimintatapoja. Aiheina muutaman päivän kursseilla ovat olleet vibraatio, paino- ja painetuotteet, jooga ja tietoisuustaidot (- koulutus, josta yksi jos toinen lapsi on tullut tietoiseksi kehonhallinnan ja hengityksen sekä aktiivisten venyttelyiden harjoittamisen kautta) sekä psykomotoriikka ja sen hyödyntäminen lasten fysioterapiassa.

Kouluttautuminen on keskeinen osa ammattilaisuuttani. Näin se on lähes poikkeuksetta myös muille lastenneurologisen kuntoutuksen parissa työskenteleville ammattilaisille. Kouluttautumisen myötä on mahdollista pysytellä kiinni ajan hermolla ja saada aina lisää keinoja ja menetelmiä työskennellä lasten fysioterapeuttina. Koulutukset ovat myös loistava tilaisuus tutustua saman aiheen parissa työskenteleviin kollegoihin. Olen jo suunnitellut ensi vuoden koulutuksia, joten ammatillinen kasvu sen kuin jatkuu vuonna 2019.

Keväällä osallistuin jälleen Kelan vaikeavammaisen lääkinnällisen kuntoutuksen kilpailutukseen ja lokakuun puolivälissä saapui tieto, että yksilöfysioterapian toteuttaminen jatkuu osaltani tuttuun tapaan myös 1.1.2019 alkavalla sopimuskaudella. Allasterapian osalta en ikäväkseni läpäissyt Kelan kilpailutusta. Kilpailutus ja siitä käyty julkinen keskustelu herättivät ajatuksissani hämmennystä ja käynnistivät sen myötä pohdiskelun, mitä minä todella haluan tehdä työkseni? Mihin haluan osaamiseni syventää tulevaisuudessa? Spontaani vastaukseni vain vahvistaa tämän hetkistä polkuani; lastenneurologinen kuntoutus on se fysioterapian osa-alue, johon kouluttautumiseni ja asiakasvirtani haluan jatkossakin suunnata. Eli sama tuttu meno tulee jatkumaan, eikä suurempia muutoksia ole tulossa työnkuvaani.

Aarnila on osoittautunut kuluneen vuoden aikana itseäni ilmentävän lasten terapiapaikan lisäksi arjen hengähdyspaikaksi. Viihdyn Aarnilassa niin töitä tehdessä kuin vapaa-aikaa viettäessä. Terapiatilan välineistö on karttunut asiakkaitteni tarpeiden mukaan ja sisustaminen on tapahtunut näin jälkikäteen ajateltuna kuin itsestään. Paras palaute on se, kun terapiaan saapuvat lapset antavat spontaanin osoituksen viihtyvyyden ja mielekkyyden kautta. Ja onpa useampi lapsista päässyt vaikuttamaan upeilla ja idearikkailla näkemyksillään terapiapaikan tunnelmaan ja sisustukseen 🙂

Haluan kiittää asiakkaitani perheineen mahtavasta vuodesta! Myös eri yhteistyökumppaneiden kanssa on ollut erityisen tapahtumarikas kausi niin apuvälineiden kuin kuntoutuksenkin osalta, joten kiitos heille kaikille! Joulu on pian ovella ja mikä olisikaan parempi tapa valmistautua siihen, kuin kanssaelää jännityksen ja odotuksen sekaisia tunnelmia lasten parissa 🙂