Sain pääsiäisviikolla päätökseensä 14kk kestäneen Tampereen kesäyliopiston järjestämän Lasten tunnetaito-ohjaajakoulutuksen!

Koulutuksessa tavoitteenani oli vahvistaa omaa tunnekehotietouttani sekä tietopankkiani lasten tunteiden kohtaamiseen ja niiden käsittelyn tukemiseen. Kohtaan työssäni paljon erilaisia lapsia. Haluan olla tietoinen siitä, että osaan kohdata heidät lapsen omista lähtökohdista käsin. Tavoitteeni lasten fysioterapeuttina on olla turvallinen ja luotettava aikuinen. Tämä tarve korostuu entisestään, kun työstämme haasteellisia asioita pitkissäkin terapiaprosesseissa.

Lasten tunnetaito-ohjaajakoulutus sisälsi oman tunnekehoyhteyden vahvistamista sekä antoi eväitä lapsen tukemiseen tunteiden tunnistamisessa ja niiden käsittelyssä. Kohdatuksi tuleminen oli eräs keskeisimmistä teemoista läpi koulutuksen. Tavoitteenani on tulevaisuudessa tarjota fysioterapiapalveluiden lisäksi lasten tunnetaitoryhmiä. Suunnitelmien työstäminen jatkuu vielä hetken. Ilmoitan ryhmien sisällöstä ja niiden toteutumisen ajankohdista täällä blogissani ja Facebookissa. Halu tukea lasten tunnetaitojen kehittymistä ja hyvää itsetuntoa elävät minussa vahvasti. Fysioterapiatilanteissakin nämä tulevat luonnollisesti huomioiduksi.

Tutustu myös blogitekstiin ryhmämme valmistumisesta.

http://tunnejataida.fi/tiedotteet/tampereen-ensimmaiset-lasten-tunnetaito-ohjaajat-valmistuivat/